duminică, 28 august 2016

Acumulatori auto

Unchiul meu dupa ce si-a cumparat noua masina si si-a pus pe ea toate accesoriile auto avea nevoie de o baterie auto mai mare si mai buna.  O baterie auto marca ieftina ar fi fost ideala pentru masina lui. Asa ca s-a pus pe cautat baterii auto ieftine, dar de calitate superioara. Nu a durat mult timp pana a gasit ceea ce avea nevoie. Dupa ce si-a cumparat acea baterie mai mare si mai puternica masina lui era ca intr-un vis de-al lui. Acumulatori auto online de aici.
Daca vrei si tu sa iti cumperi o baterie auto noua trebuie sa sti niste lucruri. Inainte de a cauta o noua baterie auto pentru masina ta trebuie sa consulti manualul automobilului, pentru a respecta indicatiile precizate acolo.

Alege corect tipul de acumulator potrivit maşinii (amperaj, dimensiuni). Intotdeauna este binevenit un plus de capacitate pentru automobil, dar nu mai mult de 30% peste cea prescrisa de fabricant. Nu achizitionati niciodata o baterie auto sub necesitatile automobilului tau!
Suprafata bateriilor trebuie sa se pastreze curata si uscata. Se curata numai cu carpe umede sau antistatice.Polii si clemele de racord trebuie protejate impotriva coroziunii prin tratarea lor cu unsoare fara acid. Daca puterea de pornire nu este suficienta, bateria trebuie reincarcata.
Bateriile conţin electrolit = acid sulfuric! Acesta este foarte coroziv, putand cauza rani grave! Daca acidul v-a atins ochii, spalati cu multa apa si consultati de urgenta un medic. Daca acidul v-a atins hainele, spalati imediat cu sapun şi clatiti cu multa apa.
Inainte de a o cumpara, citeste certificatul de garantie al bateriei auto si urmeaza pas cu pas indicatiile referitoare la montarea, intretinerea, regimul de incarcare si conditiile garantiei.
Efectueaza verificarea tehnica obligatorie impusa la cumparare, sau in termen de 5 zile lucratoare, respectand in totalitate instructiunile de montaj si de folosire.
Se recomanda montarea acumulatorului intr-un service autorizat. Defectele cauzate de montarea defectuoasa duc la pierderea dreptului la garantie.
Inainte de a monta (demonta) bateria pe (de pe) autovehicul, se deconecteaza tot echipamentul electric pentru a evita scurtcircuitele accidentale.
Evita sa folosesti consumatorii de curent de pe masina atunci cand motorul este oprit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu