duminică, 27 septembrie 2015

Apostila / Supralegalizare documente

Parintii mei si-au facut planuri sa mergem in Germania, asta era visul lor actual. La inceput nu prea vroiam sa ma despart de tara mea, dar gandindu-mai bine parca ma incanta ideea de a pleca intr-o alta tara.  


Trebuia neaparat sa  primim apostila, dar eu habar nu aveam ce insemna apostila- supralegalizare...
Trebuia sa ne interesam intai de toate aceste lucruri si dupa sa facem planuri mari,  mai ales in primul rand era necesar ca actele noastre sa aiba apostila si sa fie supralegalizate.   Supralegalizarea consta in fapt tot in aplicarea unei apostile, de data aceasta de catre Tribunalul competent. Dupa cum sugereaza si numele, supra-legalizarea reprezinta o legalizare a unei legalizari sau mai bine spus procedura prin care se legalizeaza de catre Tribunal un document legalizat de catre un notar public. Spre deosebire de apostilare, care este o procedura simplificata de recunoastere a documentelor prin aplicarea unei apostile, supralegalizarea documentelor pentru tarile nemembre Haga, presupune un traseu mult mai complex.
Asa ca am apelat la Academia de Traduceri, era cel mai simplu mod de a ne traduce cineva actele. Spre norocul nostru aceasta firma este foarte profesionista, si au traducatori foarte competenti.
Conventia de la haga spune: certificatul de nastere se apostileaza ,apoi se traduce astfel incit traducerea sa cuprinda si apostila,apoi traducerea se apostileaza si ea.
Suntem entuziasmați să contribuim zilnic la succesul clienților noștri, care ne-au devenit prieteni, la nivel internațional:
SUTE DE MII de Contracte semnate, Licitații câștigate, Parteneriate încheiate, locuri de muncă create, idei puse în practică, studenți admiși la instituții internaționale de prestigiu, destinații turistice vizitate, întâlniri și prezentări reușite, conferințe și evenimente bine organizate.
  • Creăm valoare și facilităm comunicarea între oameni, indiferent de limba pe care o vorbesc sau compania pe care o reprezintă în toată lumea
  • Fiind specializați pe diverse industrii, învățăm zilnic din succesul și domeniul de activitate al clienților
  • Oferim Soluții pe termen lung, nu prestăm doar servicii
  • Suntem o echipă de profesioniști, suntem mai mult decât „un birou de traduceri”
In Romania, sunt 2 institutii care au dreptul de aplicare a apostilei de la Haga: Institutia prefectului  si Tribunalul Teritorial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu